Ministrul Adrian Tutuianu nu e in incompatibilitate. Chiar si FLORIN IORDACHE credea ca e

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a scapat de acuzatiile de incompatibilitate aduse zilele trecute de USR. Agentia Nationala de Integritate a decis ca nu este incompatibil ca un ministru sa se afle in acelasi timp si in conducerea Camerei Deputatilor si a Senatului, informeaza Ziare.com.

Acuzatiile au aparut dupa ce, la mijlocul acestei saptamani, Adrian Tutuianu a participat la sedinta Biroului Permanent al Senatului, in calitate de secretar, desi ocupa si fotoliu de ministru al Apararii. Consecinta constatarii incompatibilitatii in care s-ar fi aflat Tutuianu la momentul participarii la sedinta BP al Senatului din 8 august ar fi fost invalidarea acestei sedinte. Senatorul USR Florina Presada, care a sesizat ANI, declara joi ca cvorumul acestui for a fost intrunit tocmai prin prezenta lui Tutuianu.

Vicepresedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat, marti, ca senatorul Adrian Tutuianu este incompatibil, in conditiile in care acesta este si ministru si membru in Biroul permanent al Senatului.

Intrebat daca un ministru mai poate fi si membru al BP, Iordache a raspuns: “Fara indoiala, nu. Este incompatibil. Un ministru, atunci cand depune juramantul, nu mai poate fi si membru al BP”.

Liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a spus, tot marti, ca formatiunea sa urma sa-l sesizeze pe premier pentru a constata starea de incompatibilitate a lui Tutuianu. Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu a spus ca sedinta BP a fost una regulamentara si ca Tutuianu a explicat ca va demisiona din functia de secretar la reluarea sesiunii, in toamna.

Sursa foto: gandul