Ministrul Culturii anunta REDUCEREA TVA-ului la CARTE. POZITIA lui VICTOR PONTA

Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) la CARTE va fi redusa de la 9 la 5 la suta, aceasta masura urmand sa intre in vigoare in prima zi a anului viitor, a anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ministrul Culturii, IONUT VULPESCU.

UPDATE 17.00: Premierul VICTOR PONTA a declarat, joi, ca sustine ideea reducerii la 5 la suta a cotei de TVA pentru carti.

“Sustin ideea unei cote de TVA de 5% pentru carti! Ar fi una dintre cele mai mici din UE”, a scris VICTOR PONTA pe Twitter.

“Ministrul Culturii a anuntat astazi ca, in urma unor discutii cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorescu, a obtinut reducerea TVA la carti la 5%. Ionut Vulpescu urmeaza sa depuna la Camera Deputatilor un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru carti sa fie redusa de la 9% la 5%, Romania devenind una dintre tarile cu cea mai scazuta TVA din Europa”, se arata in comunicatul transmis de Ziua Internationala a Cartii.

Citeste si: VICTOR PONTA a anuntat cand va fi gata analiza REDUCERII TVA pentru apa de CONSUM CASNIC

Masura scaderii TVA de la 9 la 5 la suta ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata cu NOUL COD FISCAL, care prevede, printre altele, REDUCEREA TVA generala la 20 la suta, dar si alte masuri de relaxare fiscala, precizeaza sursa citata.

“Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabila pentru buget si ajuta, totodata, editurile sa sustina un pret de vanzare accesibil”, apreciaza ministrul.

Citeste si: Teodorovici: 5 metri cubi pe cap de familie din consumul lunar de apa ar putea sa aiba TVA de 9%

Sursa foto: paginadepolitica.ro