Ministrul Culturii le cere scuze celor care “s-au simtit lezati” de afirmatiile privind bugetul anti-HIV

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, le cere scuze “tuturor celor care s-au simtit ofensati ori lezati de afirmatiile inadecvate”, dupa ce a comparat, ieri, bugetul programului de prevenire HIV cu bugetul programelor derulate de Ministerul Culturii.

Ministerul Culturii precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca ministrul Daniel Barbu a fost invitat “in calitate privata, de universitar si autor” sa sustina o conferinta la Teatrul National din Craiova.

“Conferinta a avut ca tema «Statul cultural: istorie, memorie si crize». Dupa conferinta, la sesiunea informala de intrebari si raspunsuri, dorind sa ilustreze transformarile pe care politicile de finantare a programelor si evenimentelor culturale le traverseaza in majoritatea statelor europene, inclusiv in Romania, ministrul a recurs la o comparatie intre bugetul unui program de sanatate publica si bugetul programelor Ministerului Culturii”, se arata in comunicat.

In document se mai arata ca “desi nu s-a referit nicio clipa la persoane, ci doar la programe si nivele de finantare, comparatia a fost cu totul nefericita, dupa cum nepotrivite au fost si consideratiile ce au insotit-o”.

“Ministrul Culturii regreta profund acest fapt si isi cere scuze tuturor celor care s-au simtit ofensati ori lezati de aceste afirmatii inadecvate”, se mai arata in comunicatul de presa.

Reamintim ca ministrul Daniel Barbu a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Foto: Realitatea