Ministrul de externe al Rusiei: NU DORIM PRABUSIREA UCRAINEI

RUSIA NU DORESTE PRABUSIREA UCRAINEI si nu intentioneaza sa faca jocul celor care vor prabusirea ei, a declarat vineri ministrul de externe rus SERGHEI LAVROV, informeaza agentia de presa TASS, citat de Agerpres.

”In plan politic, nimeni (in Rusia) nu este interesat de prabusirea Ucrainei’, a reiterat Lavrov, indicand ca peninsula ”CRIMEEA REPREZINTA O DISCUTIE APARTE”. ”Populatia a raspuns la incercarile de a inchide gura etnicilor rusi din Crimeea”, a spus el, referindu-se la referendumul, contestat de Kiev si de Occident, in cadrul caruia populatia din Crimeea a votat pentru separarea de Ucraina si alipirea la Rusia, proces vazut drept o ”ANEXARE” de catre occidentali.

Moscova a SUSTINUT SINCER ACORDURILE de la MINSK fara niciun fel de rezerve si ”a pune acum la indoiala aceste intelegeri si integritatea Ucrainei ar insemna favorizarea extremistilor de toate orientarile”, a afirmat Lavrov, insistand ca ”Rusia nu-si doreste aceasta”.

CITESTE SI: VIDEO VLADIMIR PUTIN a inaugurat un “DISNEYLAND MILITAR” in care copiii se pot juca cu ARMAMENT GREU 

Ministrul de externe rus a avertizat totusi ca Moscova se va opune oricarei creari de structuri paralelele in cadrul Grupului de contact pentru Ucraina fara participarea reprezentantilor din Donetk si Lugansk, pentru ca o astfel de abordare, a explicat el, ar fi in contradictie in mod fundamental cu acordurile de la Minsk.

Moscova exercita influenta asupra conducerii autoproclamatelor ”republici populare” DONETK si LUGANSK, dar aceasta nu este suta la suta, a afirmat Serghei Lavrov. ”Desigur, avem influenta asupra lor. Ei (n.r. cei din estul Ucrainei) depind intr-o mare masura de noi”, a subliniat Lavrov, in acest context.

Dincolo de ajutorul umanitar oferit, ”ei depind de noi si pe plan politic pentru ca noi pledam ca DREPTURILE LOR LEGITIME, CA PARTE A POPORULUI UCRAINEAN, sa fie respectate in contextul rezolvarii crizei”, a declarat Lavrov, intr-un interviu acordat vineri postului de televiziune RBK.

Ministrul rus de externe pledase anterior ca autoproclamatele republici Lugansk si Donetk sa ramana parte a Ucrainei, relateaza agentia de presa TASS. ”La toate nivelurile (…), noi ne pronuntam ca CELE DOUA REPUBLICI SA FIE PARTE A UCRAINEI”, a reiterat ministrul Lavrov.

*sursa foto: rt.com