Ministrul de externe german sustine ca RUSIA ar putea reveni in G8

Rusia ar putea reveni in G8 daca si-ar exprima disponibilitatea de a coopera in conflictele din Ucraina si Siria, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, pentru ziarul Bild am Sonntag, conform DPA.

“Daca reusim cu succes sa evitam alte tensiuni viitoare in Ucraina si daca Rusia este pregatita sa lucreze in continuare cu noi pentru a gasi o solutie in Siria, Occidentul nu ar trebui sa mai aiba vreun interes sa tina Rusia in afara discutiilor dintre marile natiuni occidentale”, a spus Steinmeier.

Rusia a fost exclusa anul trecut din G8 si i-au fost impuse sanctiuni dupa ce a anexat peninsula Crimeea si a sprijinit combatantii separatisti din estul Ucrainei.

CITESTE SI: RUSIA a bombardat din nou in SIRIA cu rachete de croaziera lansate din Caspica

“Nu a fost niciodata intentia noastra sa izolam Rusia si sa reducem G8 permanent la G7”, a spus Steinmeier.

Pe de alta parte, seful diplomatiei germane considera ca Moscova este interesata in identificarea unei solutii pentru conflictul din Siria. “Nu trebuie sa subestimam faptul ca Rusia, cu o populatie musulmana de cateva milioane, se simte serios amenintata de evolutiile din Orientul Mijlociu”, a afirmat el.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC AMENINTA RUSIA: CURAND SANGELE VA CURGE CA UN OCEAN

“Rusia nu are niciun interes, asa cred, sa fie prezenta in Siria pentru ani de zile si sa fie trasa din ce in ce mai adanc intr-un razboi. De aceea am impresia ca Rusia de asemenea cauta in mod sincer o modalitate de a pune capat catastrofei siriene”, a punctat ministrul de externe german.

 Sursa foto: soundmigration