Ministrul de Externe Ramona Mănescu a discutat cu ambasadorul Malaysiei la București despre românii condamnați la moarte

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu a discutat cu ambasadorul agreat al Malaysiei la București, Abdullah Zawawi bin Tahir, cu privire la cetățenii români condamnați definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia și finalizarea acordurilor în curs de negociere între cele două țări. “Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, l-a primit vineri, 9 august 2019, pe ambasadorul agreat al Malaysiei la București, Abdullah Zawawi bin Tahir, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, potrivit Mediafax.

Cu acest prilej, demnitarul român a evocat bunele relații româno-malaysiene, evidențiind dinamica ascendentă a dialogului politic în ultimii trei ani și cooperarea excelentă la nivelul forurilor internaționale. Totodată, a subliniat potențialul de dezvoltare economică a relațiilor bilaterale, punctând necesitatea substanțializării componentei economice și investiționale”, arată un comunicat al MAE, remis vineri MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ministrul afacerilor externe a adresat mulțumiri pentru disponibilitatea autorităților malaysiene de a avea un dialog susținut pe teme de ordin consular, inclusiv cu privire la cetățenii români condamnați definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia. “În context, a evidențiat oportunitățile de cooperare bilaterală în domeniul justiției și afacerilor interne prin finalizarea acordurilor în curs de negociere, solicitând bunele oficii ale diplomatului malaysian în acest sens”, mai arată sursa citată.

Demnitarul român i-a urat succes ambasadorului agreat al Malaysiei în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Doi cetățeni români au fost condamnați la moarte definitiv, în 2015, respectiv 2018, pentru trafic de droguri.

Sursa foto: realitatea