Ministrul de Externe si-a exprimat ingrijorarea fata de ultimele evenimente din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, s-a declarat, sambata, “profund ingrijorat” de BOMBARDAMENTELE din orasul ucrainean MARIUPOL si de pierderile de vieti omenesti din randul populatiei civile“Incalcarea continua a Protocolului de la Minsk trebuie sa inceteze”, a afirmat AURESCU, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Cel putin 15 CIVILI au fost UCISI sambata si 46 raniti, inclusiv o fetita in varsta de 12 ani, in urma unui bombardament cu rachete ‘Grad’ asupra portului din orasul strategic MARIUPOL si a unui cartier apropiat, in estul separatist prorus al Ucrainei, transmit agentiile internationale de presa citand un comunicat emis de Ministerul ucrainean de Interne, care acuza rebelii prorusi pentru acest atac.

De asemenea, un soldat ucrainean a fost ucis si un altul ranit in urma ATACURILE rebelilor asupra barajelor armatei ucrainene amplasate in imprejurimile localitatii MARIUPOL. Acest oras industrial situat pe tarmul Marii Azov si a carui eventuala cucerire de insurgentii prorusi ar crea un coridor terestru intre Rusia si Crimeea a fost pana in prezent ferit ce confruntarile armate care s-au limitat la zonele din jurul sau.

CITESTE SI: UCRAINA. Atac cu rachete la Mariupol, cel putin zece morti 

La fel cum au procedat de fiecare data, separatistii au negat ca ar fi autorii atacului asupra orasului MARIUPOL, acuzand in plus autoritatile de la Kiev de ‘provocare’.

Bombardamentul executat cu lansatoare multiple de rachete ‘Grad’ asupra unei zone locuite survine la doua zile dupa ce insurgentii au cucerit aeroportul din Donetk, succes care marcheaza o noua intorsatura in evolutia conflictului ce s-a soldat cu peste 5.000 de morti in ultimele noua luni. Tot joi la Donetk, un obuz a cazut peste un troleibuz, 8 civili fiind ucisi in urma acestui atac pentru care armata ucraineana si rebelii se acuza reciproc.

Sursa foto: adevarul.ro