Ministrul de EXTERNE traieste pe alta planeta: Functionarea votului la PARIS este IREPROSABILA!

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a facut o declarative socanta duminica la Paris. Potrivit oficialului procesul de votare in acest oras functioneaza “ireprosabil” cu masurile luate de MAE in scopul fluidizarii fluxului de alegatori.

“Apelul nostru ca cetatenii care doresc sa-si exprime dreptul de vot sa vina cât mai dimineata la sectiile de votare a fost, intr-adevar, urmat. La ora actuala avem deja un numar important de oameni care asteapta iar procesul de votare merge foarte bine. Am vazut si pe retelele de socializare aprecieri in marea lor majoritate in legatura cu modul exemplar in care functioneaza masurile de fluidizare a alegatorilor si in acelasi timp cu pastrarea tuturor conditiilor legale pentru ca votul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. (…) Functionarea cu noile masuri este ireprosabila”, le-a declarat Melescanu jurnalistilor. 

CITESTE SI: VIDEO. ROMANII care vor sa VOTEZE au BLOCAT centrul PARISULUI! Melescanu: Am facut un lucru bun! 

In opinia sa, la Paris vor putea vota in jur de 10.000 de persoane, date fiind masurile de organizare luate de MAE dupa primul tur de scrutin. 
“Din calculele pe care le-am facut rezulta ca, in mod normal, cu aceasta organizare, cu toate masurile, ar putea sa voteze toti cei care se prezinta la vot. Daca in 2009, cu cinci stampile au votat la Paris intr-o singura sectie de votare 3.800 de oameni, astazi, prin masurile organizatorice care s-au luat — doua sectii de votare, 14 stampile, comisiile sunt complete — ar trebui sa ne ducem undeva pâna pe la 10.000 de oameni fara niciun fel de probleme”, a sustinut seful diplomatiei romane. 

CITESTE SI: VIDEO. ROMANII din Paris l-au intampinat pe MELESCANU cu “JOS PONTA” 

El a mai spus ca in ultimele doua zile a avut loc o operatiune “foarte serioasa” de completare a birourilor sectiilor de votare din strainatate. 
“Absolut toate partidele politice, chiar si cele care nu mai au candidati in cursa au facut dovada de bunavointa si de dorinta de a ajuta acest proces”, a adaugat ministrul. 

Sursa foto: realitatea.net