Ministrul de Finante da vina pe vechiul guvern pentru taierile de fonduri de la Transporturi

Ministrul de Finante, Anca Dragu, da vina pe vechiul guvern pentru taierile de fonduri de la Transporturi, informeaza B1 TV.

Dragu sustine ca unele proiecte nu s-au realizat cum trebuie. Ministrul promite romanilor ca isi vor putea plati taxele si impozitele cu cardul. Este vorba despre un proiect pilot, care va fi pus in aplicare pana la finalul anului viitor. Totusi, sindicalistii se revolta si sunt nemultumiti de felul in care guvernul Ciolos a construit bugetul pentru 2016. 

CITESTE SI: BUGETUL MAE pe anul 2016, mai mic cu 15,50% 

“A scazut (suma alocata pentru Transporturi – n.r.) in primul rand pe zona de fonduri… de fapt pe zona de cofinantare pentru ca nu au fost o multime de proiecte implementate asa cum au fost ele luate in considerare, dar avem alocari suplimentare, de exemplu, pentru Compania de Drumuri, de la 3 miliarde la 4,2 miliarde anul viitor.

Asa a explicat noul Ministru de Finante faptul ca bugetul Ministerului Transporturilor va fi unul mai sarac anul viitor. 

CITESTE SI: BUGETUL MAI PE 2016 VA FI MAI MARE CU 16,31%

Totusi, vor fi 160.000 de noi locuri de munca, spune Anca Dragu, pentru ca investitorii straini vor avea incredere sa vina cu banii lor in business-ul din tara noastra. 

Dragu a anuntat ca Guvernul lucreaza la un proiect pilot pentru plata taxelor care sa elimine metoda clasica de a plati la ghiseu. Cat despre comisioanele rezultate din tranzactiile bancare, acestea nu vor fi platite de contribuabili, mai promite Ministrul Finantelor Publice. 

Sursa foto: realitatea