Ministrul de Finante din Estonia a demisionat dupa ce a jignit un coleg de Cabinet pe Facebook

Ministrul de Finante din Estonia a demisionat dupa ce a jignit un coleg de Cabinet pe Facebook

Ministrul de Finante din Guvernul Estoniei a demisionat, duminica, dupa ce a postat pe reteaua de socializare Facebook un mesaj prin care l-a jignit pe unul dintre colegii sai de Cabinet, scrie Daily Mail. 

“Am decis sa imi prezint demisia din functia de ministru de Finante. Fac acest gest pentru ca Estonia este mult mai importanta decat locul meu de munca”, a spus ministrul Jurgen Ligi, intr-o declaratie de presa.

Demisia a fost imediat acceptata de prim-ministru si asteapta acum aprobarea din partea sefului statului, pentru a intra in vigoare.

Ministrul de Finante, Jurgen Ligi, si ministrul Educatiei, Jevgeni Ossinovski, au participat, miercuri, la o dezbatere televizata, prilej cu care Ligi a afirmat ca regimul sovietic este vinovat de situatia in care se afla Estonia in prezent, cand cetatenii tarii pleaca peste granite sa munceasca.

Citeste si: VICTOR PONTA, ironizat de TRAIAN BASESCU: Este SINGURUL care putea SA O BATA pe SERENA WILLIAMS. FOTO in articol

Ossinovski i-a replicat ca nu are rost sa blameze regimul sovietic pentru problemele pe care Estonia le are in prezent, la 23 de ani de la declararea independentei fata de URSS.

Imediat dupa dezbatere, Junger Ligi a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu jignitor la adresa ministrului Educatiei. “El, fiul unui imigrant din partidul trandafirului, ar trebui sa fie mai prudent” cu ceea ce spune, a scris ministrul eston de Finante.

De precizat ca Jevgeni  Ossinovski este reprezentant al minoritatii rusesti in Estonia, fiind primul ministru cu origini rusesti care ajunge in guvernul eston, dupa 1991.

Potrivit sursei citate, desi Junger Ligi si-a cerut scuze si a sters postarea de pe Facebook, afirmatiile sale au atras un val de proteste, inclusiv din partea sefului statului, cel care i-a transmis ca un membru al guvernului nu poate sa insulte un coleg pe criterii de gen, nationalitate sau origine etnica.