Ministrul de Interne il apara pe POLITISTUL care l-a PLEZNIT pe CRISTIAN BOUREANU

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut marti dimineata o prima reactie in cazul Boureanu. Sefa MAI a spus ca ii va apara mereu pe politistii care sunt pe strada si la locul de munca si fac un serviciu cetateanului, informeaza Ziare.com.

Intrebata daca se va face o ancheta disciplinara in cazul Boureanu, Carmen Dan a subliniat ca politistul care l-a pocnit pe fostul deputat doar a reactionat, dupa ce a fost la randul sau lovit.

“Am observat ca cel care a initiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu politistul. Politistul a reactionat dupa ce a fost lovit. Daca a procedat corect sau nu, sunt sigura ca vor stabili anchetatorii. Din punctul meu de vedere, masura retinerii nu cred ca a fost deloc intamplatoare. Politistul este in strada sa aplice legea, nu sa fie lovit, agresat (…) Politistul a incercat sa aiba un dialog cu domnul Boureanu. Asa cum s-a constatat, nu a fost posibil si a ales sa loveasca politistul”, a spus Carmen Dan.

“Sa ne uitam la ceea ce se intampla pe strada in ultima vreme si la faptul ca incidentele in trafic au crescut. Asta inseamna ca nu mai exista un nivel ridicat al disciplinei in trafic si politistii rutieri trebuie sa fie din ce in ce mai prezenti in trafic. Din punctul meu de vedere, actiunile noastre trebuie sa fie concentrate in aceasta directie si in perioada urmatoare veti vedea din ce in ce mai multe actiuni ale politistilor in trafic, tocmai pentru ca ne dorim ca cetatenii si participantii la trafic sa fie in siguranta”, a adaugat ministrul.

Pe de alta parte, in perioada urmatoare, oficialul MAI are in vedere o schimbare a statutului politistului, pe care o va pune in dezbatere publica.

Cristian Boureanu a insultat si lovit un politist, dar a fost, la randul sau, pocnit de un politist, asa cum se vede in imaginile aparute in weekend din noaptea incidentului.

Sursa foto: realitatea