Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat schimbarea conducerii Jandarmeriei Române

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat vineri schimbarea conducerii Jandarmeriei Române.

Principalele declarații ale ministrului de interne Marcel Vela:

”Am decis să îl împuternicesc la conducerea Jandarmeriei pe colonelul Ionuţ-Gabriel Cîmpanu, comandantul Contigentului de jandarmi din Afganistan.

În ultima perioadă, de o lună și jumătate, Jandarmeria nu a prea colaborat cu conducerea MAI, în mai multe domenii importante pentru România.

Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit în mai multe privințe, și la desecretizarea convorbirilor radio în dosarul 10 august.

Noul inspector general va face o evaluare a ceea ce a fost și după această evaluare are misiunea să raporteze ce nu este în regulă la Jandarmerie, ca să putem îndrepta.

Despre audierile de la DIICOT în dosarul 10 august și despre declarațiile viceprimarului Aurelian Bădulescu privind implicarea dreptei: Sincer, nu comentez ce spune dl viceprimar al Capitalei. Eu știu, ca actual ministru, că dreapta, dacă ne referim la spectrul politic, nu are nicio legătură cu acestă problemă gravă – la guvernare era PSD. Dl Liviu Dragnea conducea toată România.

Este exclusă implicarea unor politicieni, alții decât de la PSD în evenimentele din 10 august 2018 și o să vedeți probabil la finalul anchetei

De la noul inspector șef al Jandarmeriei aștept să schimbe în bine imaginea instituției”.

Sursa foto: adevarul