Ministrul Educației a dezvăluit care sunt cele trei variante pentru începerea anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, miercuri, care sunt cele trei variante de începere a noului an școlar, care ar trebui să debuteze la data de 14 septembrie. Conform ministrului, unitățile de învățământ ar putea decide, fiecare în parte, cum vor începe anul școlar: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid.

Monica Anisie a precizat că decizia fiecărei școli se va lua în funcţie de situaţia epidemiologică din zona în care funcţionează. “Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru, cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă.

În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (…) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă (…)”, a declarat Anisie la o dezbatere online organizată de Fundaţia World Vision.

Sursa foto: realitatea