Ministrul Educatiei a anuntat CATI ELEVI au optat pentru ORA DE RELIGIE

Un numar de 1.405.883 elevi din totalul de aproximativ 3.200.000 au optat, pana la finalul zilei de 3 martie, pentru ORA DE RELIGIE, a declarat ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, potrivit Agerpres.

SORIN CIMPEANU declara saptamana trecuta ca o parte dintre cei aproximativ 4.200 de profesori de religie titulari ar putea declansa procese in cazul in care ar ramane fara norme didactice.

“Tot ce a putut face Ministerul Educatiei a fost sa interogheze sistemul, solicitandu-le colegilor sa anunte parintii ca pot depune cereri pentru participarea copiilor lor la orele de religie pana pe 6 martie”, spunea Cimpeanu.

Citeste si: PATRIARHUL DANIEL: Inscrierea la ORA DE RELIGIE reprezinta un act de MARTURISIRE PUBLICA a CREDINTEI

Ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca decizia Curtii Constitutionale privind desfasurarea orelor de religie este obligatorie, iar ministerul trebuie sa gaseasca solutii in acest sens.

“S-a avansat ideea sa pozitionam in orar orele de religie la inceputul si la sfarsitul programului. Aceasta solutie nu rezolva integral problema, deoarece norma unui cadru didactic este suficient de mare sa nu-si poata permite sa faca decat prima sau ultima ora”, a aratat ministrul Educatiei.

Citeste si: FSLI: Decizia CCR referitoare la ORA DE RELIGIE produce REPERCURSIUNI atat asupra elevilor, cat si a profesorilor

Potrivit acestuia, solicitarile pentru ca elevii sa urmeze ora de religie ar putea fi facute de catre parinti pentru un intreg ciclu de scolarizare, cu posibilitatea ca parintele sa poata reveni asupra optiunii.

Ministrul Educatiei a amintit ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind orele de religie devine obligatorie pe data 9 martie.

Sursa foto: gov.ro