Ministrul Educatiei, anunt IMPORTANT despre examenul de BACALAUREAT de anul viitor

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca modul de desfasurare a examenului de BACALAUREAT va fi, anul viitor, similar celui de anul acesta, fiind posibile doar mici imbunatatiri care nu vor afecta continutul sau metodologia.

“Pentru anul viitor nu vor fi schimbari pe modul de desfasurare a examenului, nici pe continut, pe probe, pentru ca legal nu ai cum, nici pe metodologie. Daca sunt lucruri pe care le vom invata sau pe care le vom descoperi pe parcursul acestui examen si pe care va trebui sa le clarificam, asta e altceva, clarificam un anumit aspect, dar nu facem schimbari”, a declarat Pricopie, potrivit jurnalul.ro.

In opinia sa, sistemul de invatamant din Romania are nevoie in primul rand de stabilitate, inclusiv in ceea ce priveste modul de desfasurare a examenelor.

Citeste si: BACALAUREAT 2014. Profesorii sunt stupefiati: Mai bine desfiintam proba orala la limba romana de la BAC!!

“Eu cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l asiguram noi, in sistemul de educatie, este un anumit tip de stabilitate. Sigur ca apar lucruri pe care trebuie sa le reglezi, sa le completezi, poate chiar sa le schimbi, dar nu poti sa o faci dintr-o data. (…) Nu intentionez sa fac modificari pe structura examenului da bacalaureat. Sunt o serie de calibrari care au fost facute (…). Mai departe cred ca sunt o serie de ajustari, in vederea unei mai bune pregatiri a examenului de bacalaureat, dar si o serie de masuri pe care trebuie sa le luam post examen de bacalaureat”, a spus ministrul Educatiei.

El s-a pronuntat, in context, in favoarea mentinerii actualului sistem de evaluare a candidatilor la probele orale, prin acordarea de calificative.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Peste 6.500 de candidati sunt asteptati la proba de evaluare a competentelor lingvistice la LIMBA MATERNA

“Rolul probelor orale este unul, din punct de vedere pedagogic, extrem de important. (…) Un al doilea lucru pe care noi trebuie sa-l discutam si sa-l intelegem este semnificatia notei. (…) De fapt, educatia inseamna si altceva in afara de note. Nu toate lucrurile pe care le obtii in procesul de educatie se masoara prin note, calificativele au si ele rolul lor. (…) Scoala trebuie sa pregateasca tinerii pentru viata si lucrul acesta il faci aplicand diferite unitati de masura, nu una singura”, a explicat Remus Pricopie.

Sursa foto: incomemagazine.ro