Ministrul Educatiei, ANUNT IMPORTANT despre SUBIECTELE de la EXAMENELE NATIONALE

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a afirmat luni ca subiectele de la examenele de EVALUARE NATIONALA si BACALAUREAT din acest an sunt de acelasi tip ca cele din 2013.

“Am avut ani in care examenele, fie de EVALUARE NATIONALA, fie de BACALAUREAT, au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale. Un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei, si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. SUBIECTELE de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele”, a declarat Pricopie, citat de Agerpres.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: Peste 67 la suta dintre candidati au obtinut calificativul “EXPERIMENTAT” la proba evaluare a competentelor in limba romana

El a precizat ca le-a cerut inspectorilor scolari sa interzica orice practica de colectare de bani ca “protocol”. “Am cerut inspectorilor sa verifice respectarea legalitatii, sa interzica orice practica de colectare de bani, indiferent de motiv. Nu exista subiectul «protocol». Organizarea acestor examene se poate face din fondurile alocate de la bugetul statului”, a spus ministrul Educatiei.

Citeste si: EVALUARE NATIONALA 2014: Absolventii clasei a VIII-a se pot inscrie de luni pentru examen

Sursa foto: eclujeanul.ro