Ministrul Educatiei: Profesorii si invatatorii care au primit 700 de lei pentru dezvoltare profesionala nu trebuie sa duca la scoala chitante sau facturi

Ministrul Educatiei: Profesorii si invatatorii care au primit 700 de lei pentru dezvoltarea profesionala nu trebuie sa duca la scoala chitante sau facturi

Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a precizat, luni, la Vaslui, ca profesorii si invatatorii care, la sfarsitul anului trecut, au primit 700 de lei pentru dezvoltarea profesionala nu trebuie sa duca la scoala chitante sau facturi pentru a justifica banii dati de Guvern in campanie electorala.

Cei 700 de lei acordati de Guvern la sfarsitul anului trecut, in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, nu vor trebui justificati la scoala de catre cadrele didactice cu documente fiscale prin care sa arate ce anume au facut cu acei bani.

Profesorii si invatatorii au insa obligatia sa prezinte in scris un raport justificativ catre conducerile scolilor in care sa precizeze cum au cheltuit banii, dar fara a fi necesar sa ataseze chitante sau facturi.

“Dreptul de a finanta dezvoltarea profesionala este consfintit prin lege. Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Concret si la obiect, nu trebuie chitante sau facturi. De altfel, precizarile sunt publice. Pana in iunie, se vor preda rapoartele finale prin care unitatile scolare vor preciza faptul ca aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul in care au fost acordate”, a declarat, luni, corespondentului Mediafax ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.

Citeste si: DECIZIA CCR PRIVIND ORA DE RELIGIE VA PRODUCE EFECTE DIN SEPTEMBRIE 2015, SUSTINE MINISTRUL EDUCATIEI

Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a fost prezent, luni, in judetul Vaslui, unde a vizitat doua unitati de invatamant, scoala Bacesti si Liceul “Emil Racovita”, si a avut o intalnire cu conducerea Inspectoratului scolar si directorii scolilor de structura.

Guvernul anunta, in 22 octombrie 2014, alocarea a circa 50 milioane de lei, in cadrul Programului Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind “Dezvoltarea carierei didactice”, urmand ca minimum 250.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar si minimum 40.000 profesori din mediul unversitar sa primeasca suma de 150 euro.

Ministrul de atunci al Educatiei, Remus Pricopie, anunta ca profesorii ar urma sa primeasca 150 de euro cu care sa isi cumpere carti sau alte materiale didactice.

Citeste si: Patriarhia Romana: Decizia Curtii Constitutionale privind ORELE DE RELIGIE este DISCRIMINATORIE si UMILITOARE