Ministrul Educatiei. SORIN CIMPEANU, si vicepremierul GABRIEL PETREA s-au intalnit cu DIRECTORII SCOLILOR din Sectorul 6

Viceprimarul Sectorului 6, GABRIEL PETREA, alaturi de ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, SORIN CAMPEANU, au participat miercuri dupa-amiaza la o intalnire cu directorii unitatilor de invatamant din Sectorul 6, potrivit unui comunicat remis joi presei de Primaria Sectorului 6.

La discutiile care s-au purtat in sala de festivitati a Liceului Teoretic “Tudor Vladimirescu” au fost prezenti si subsecretarul de stat LILIANA PREOTEASA, secretarul general adjunct GABRIEL ISPAS, inspectorul scolar general al Capitalei, CONSTANTIN TRAISTARU, si inspectorul scolar pentru management institutional Sector 6, Gina Alexandru.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: Parintii trebuie sa depuna CERERI daca vor ca copiii lor sa urmeze ORELE DE RELIGIE in semestrul al doilea

Printre temele abordate s-au numarat problema orelor de religie in scoli, imbunatatirea relatiilor dintre administratia locala si inspectoratele scolare, precum si eficientizarea comunicarii intre aceste autoritati si instituirea unui calendar coerent al programului educational in unitatile de invatamant preuniversitar.

Un alt subiect a fost acela al eventualitatii desfiintarii scolilor speciale, reprezentantii Ministerului Educatiei afirmand ca acestea vor continua sa functioneze. In Sectorul 6 exista doua astfel de scoli pentru copiii cu nevoi speciale.

Citeste si: Proiect de REDUCERE a MII DE POSTURI din EDUCATIE, retras de ministrul Sorin Cimpeanu

“Un sistem atat de complex cum este invatamantul presupune organizarea cu regularitate a acestui tip de intalniri. In Sectorul 6, avem 70 de gradinite, scoli si licee si este de datoria noastra sa ne asiguram ca miile de copii care invata aici beneficiaza de conditii optime”, a declarat viceprimarul GABRIEL PETREA.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6