MINISTRUL EDUCATIEI va trimite o echipa de control la COLEGIUL TUDOR VIANU din Capitala

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la Colegiul National “Tudor Vianu” din Capitala, pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc unui cadru didactic din aceasta unitate de invatamant, informeaza un comunicat al MENCS remis sambata de Agerpres.

“Consider ca analiza acestui caz extrem de grav trebuie sa tina cont de trei aspecte: incalcarea demnitatii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educatiei cu privire la perioada de sustinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Ma astept ca masurile sa fie de asa natura incat sa sanctioneze si sa descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice”, a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Ministerul Educatiei reaminteste ca, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar, personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.

Ministrul Adrian Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor scolare judetene sa adopte cele mai potrivite masuri de consiliere si indrumare, astfel incat spatiul scolii sa nu mai fie locul derapajelor de comportament in randul cadrelor didactice sau al elevilor, mentioneaza sursa citata.

Presa a relatat ca un profesor de matematica de la Colegiul “Tudor Vianu” si-ar fi umilit elevii. Dascalul ar fi spus, in clasa, ca ii da un punct in plus la teza celui care il roaga in genunchi. Unul dintre adolescenti ar fi facut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o retea de socializare.

CITESTE SI: ELEVI UMILITI LA VIANU: ERAU PUSI SA MEARGA IN GENUNCHI PENTRU UN PUNCT IN PLUS IN TEZA LA MATEMATICA

Sursa foto: romaniatv