Ministrul Energiei asigura bucurestenii ca nu va fi OPRIT agentul termic in aceasta iarna

Ministrul Energiei, ANDREI GEREA, a anunțat vineri ca agentul termic nu va fi oprit in aceasta iarna in Capitala, dupa ce RADET a transmis ca isi va sista activitatea, ca urmare a ”nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN”.

“Vreau sa repet un mesaj pe care l-am transmis si pana acum: dau asigaruri bucurestenilor ca nu va fi oprit agentul termic in aceasta iarna. Avem consultari permanente, sunt discutii, toata lumea a inteles, de la furnizorii de gaze pana la furnizorii de agent termic, ca trebuie facut un efort pentru ca bucurestenii sa nu sufere din cauza unor datorii istorice acumulate de RADET”, a transmis ministrul, printr-un comunicat.

CITESTE SI: RADET: RADET: Bucurestenii ar putea ramane FARA CALDURA SI APA CALDA

“Respingem cu fermitate orice incercari de manipulare sau de politizare a acestui subiect, mai ales in aceasta perioada de efervescenta sociala, si facem apel la responsabilitate din partea tuturor partilor. Respingem orice fel de tentativa de alarmare gratuita a populatiei. Ne vom face datoria pana cand vom preda mandatul la ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, in asa fel incat sa nu existe, cel putin din punctul de vedere al furnizarii agentului termic, probleme in aceasta iarna. Speram in continuare la o atitudine responsabila si de colaborare din partea RADET si a Consiliului Municipal”, a mai precizat Andrei Gerea. 

CITESTE SI: RADET: EXISTA RISCUL BLOCARII ACTIVITATII FURNIZORILOR DE ENERGIE TERMICA, ELECTRICA SI APA

Regia Autonoma de Distribuție a Energiei Termice Bucuresti a anunțat vineri, printr-un comunicat, sistarea activitații, din cauza ”nefurnizarii agentului termic de catre ELCEN”. Pe de alta parte, Marcel Nicolaescu, director general al ELCEN, a declarat ca furnizarea apei calde si caldurii in Bucuresti nu va fi oprita.

Sursa foto: agrepres