Ministrul Finantelor a anuntat cum isi pot RECUPERA firmele BANII din SANCTIUNILE ANAF

Firmele care au fost amendate de ANAF in urma controalelor si au obtinut decizie in instanta de anulare vor primi BANII inapoi, a declarat ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, modificarea urmand sa fie facuta in Parlament saptamana viitoare.

“Aceste referiri la acea prevedere, care saptamana viitoare se va regla in Parlament, aceea care nu dadea dreptul unui agent economic, in cazul in care obtine in instanta castig de cauza, sa-si recupereze banii, ceea ce intr-adevar nu se poate accepta. Si fara actiunea Avocatului Poporului s-ar fi modificat saptamana viitoare in Parlament”, a afirmat vineri ministrul, potrivit b1.ro.

Citeste si: VICTOR PONTA: Guvernul va trimite zilele acestea la Parlament PROIECTUL DE LEGE privind AMNISTIEREA unor SITUATII FISCALE

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in cazul OUG 8/2015, aratand ca nereturnarea unei amenzi dupa decizia instantei de anulare a unei contraventii date de ANAF este neconstitutionala si permite abuzuri din partea organelor de control.

Citeste si: VICTOR PONTA: Am fost informat ca sambata la MAMAIA s-a FACTURAT cat TOT SEZONUL trecut

Sursa foto: zianews.ro