Ministrul Finantelor, ANCA DRAGU, reactioneaza dupa informatia referitoare la modificarea CODULUI FISCAL

Ministrul Finantelor, ANCA DRAGU, a declarat miercuri, la postul de televiziune Digi 24, referitor la informatiile aparute in presa privind modificarea CODULUI FISCAL, ca “Nu avem in vedere o asemenea masura. Eu ca ministru al Finantelor nu am in vedere o asemenea masura.

Predictibilitatea fiscala este foarte importanta pentru economie, nu renunt la acest principiu.” Ministrul Finantelor a anuntat ca in cateva zile “Vom posta pe site proiectul pe care eu mi-l asum, e vorba strict de masuri de simplificare. Nu va creste povara fiscala, nu vor fi cresteri de taxe.”

“Eu ca ministru al Finantelor nu am in vedere o asemenea masura. Solicitarea mea a fost foarte clara: de a gasi solutii pentru simplificare fiscala si debirocratizare”, a subliniat ANCA DRAGU. Am cerut expertilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiza interna care sa cuprinda mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea si crearea unor conditii mai bune pentru mediul de afaceri. In acest context, cresterea taxelor nu a fost luata in considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de masuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activitati independente”, a mai spus ANCA DRAGU.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA CRITICA PROIECTUL DE MODIFICARE A CODULUI FISCAL

Profit.ro a scris in premiera, marti seara, ca Guvernul pregateste un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal, care prevede majorarea de la 10,5% la 21,7% a contributiilor de asigurari sociale (CAS) ale angajatului, iar pentru sanatate (CASS) o crestere de la 5,5% la 8,9%.

Potrivit proiectului, contributiile ar fi urmat sa fie platite doar de angajati, ceea ce ar avea un impact negativ asupra salariilor nete, iar in proiect se prevede ca angajatorii – inclusiv cei privati – sa fie obligati sa mareasca salariul brut. Proiectul, initiat de Ministerul Finantelor, ar fi intrat in circuitul de avizare si de discutii cu mediul de afaceri, a mai scris Profit.ro, nefiind insa asumat sau respins oficial de Ministerul Finantelor.

Sursa foto: adevarul