Ministrul Finantelor despre noul Cod Fiscal: IMPOZITE mai mici pentru IMM-uri si PIERDERI majore pentru EVAZIONISTI

DOSAR, DARIUS VALCOV, INCULPAT, MITA, TRIBUNALUL OLT, TRIMITERE IN JUDECATA

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a declarat vineri la B1 TV, ca, odata cu aparitia noului Cod Fiscal, cei care vor pierde sunt evazionistii, cei care nu fac afaceri in mod corect.

Ministrul a precizat ca vor pierde in primul rand, cei care vor juca necinistit, deoarece ANAF-ul va fi pe urmele lor. Vor pierde si companiile de afaceri care nu-si desfasoara activitatea in Romania.

”Sunt doua categorii care pierd: una este interna: cei care fac afaceri necinstit in Romania, pentru ca nu vor mai rezista in piata si companiie care au un comportament corect, care vor beneficia de aceste facilitati, dar se va micsora numarul lor”, a spus Valcov.

De asemenea, Darius Valcov a mai afirmat ca vor exista unele companii, care, la 1-2 ani de la aplicarea noului Cod Fiscal, se vor intreba unde este mai bine sa faca afaceri: in Romania sau in Ungaria, de exemplu.

CITESTE SI: VALCOV: TVA-UL LA CARNE VA SCADEA LA 9% ANUL ACESTA

Ministrul Finantelor  a mai precizat ca proiectul privind noul Cod Fiscal se bucura de sprijin politic, atat din partea premierului, cat si din partea PSD.

 Darius Valcov a mai declarat ca noul Cod Fiscal prevede un impozit mai mic pentru categoria IMM-urilor, si anume la „prima afacere”. 

Principiul este similar cu programele „prima casa”, sau „prima masina”, astfel incat antreprenorii care isi vor deschide o intreprindere mica sau mijlocie pentru prima oara vor plati un impozit de 1%, in loc de 3%.
Darius Valcov a declarat, cu privire la pozitia PNL de a ii cere demisia, ca liberalii s-au pozitionat si ca va avea, marti, o intalnire cu acestia.

Feedbackul mediului de afaceri este extraordinar. Reactia este vrem sa il vedem aplicat. A fost un caz singular (n.r. faptul ca PNL a cerut demisia ministrului Finantelor) si cred ca si-au dat seama ca a fost o greseala pentru ca s-au repozitionat si vom avea o intalnire, marti.
Astept sa vedem, in urma dezbaterilor, daca sunt parlamentari care vin cu idei noi. A reiesit cain categoria IMM-urilor ar trebui sa introducem o categorie de impozitare a startup-urilor, a celor care deschid prima oara o afacere, sa fie un procent nu de 3%, ci de 1%, pentru a avea un avand cei care incep prima afacere. Imi doresc sustinerea parlamentara si a opozitiei pentru ca astfel am da cel mai frumos cadou romanilor si mediului de afaceri pentru ca ei ar fi siguri ca in momentul cand se schimba guvernarea, un alt ministru nu va veni sa spuna, stai ca nu e bine ce a facut Valcov si sa schimbe planul. Tin foarte mult ca tendinta sa fie de scadere anuala si taxele sa ajunga la nivelul cel mai mic din UE”, a spus Valcov.