Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, intrebata cu cat a scazut evaziunea fiscala: Nu pot sa stiu toate cifrele pe de rost

Ioana Petrescu

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, s-a contrazis joi, la Antena 3, cu invitatii emisiunii pe tema evaziunii fiscale. In momentul in care Elena Cristian, redactor sef la revista Income, i-a amintit Ioanei Petrescu ca in urma cu un an a declarat “razboi” evaziunii fiscale si acum “din pacate, a trecut un an si evaziunea fiscala a crescut, conform datelor de la Consiliu Fiscal”, Ioana Petrescu a contrazis-o, afirmand ca evaziunea fiscala a scazut, insa cand i s-au cerut date, a spus ca nu poate tine minte toate cifrele pe de rost.

“Nu este adevarat. Datele de la Consiliul Fiscal spun ca au scazut. La fel si datele de la SRI”, a spus ministrul Ioana Petrescu, in replica la afirmatia Elenei Cristian.

Mondo News iti recomanda si: GUVERNUL PONTA 4 SE DECIDE ACUM! NEGOCIERI FIERBINTI PENTRU MINISTRI NOI SI VECHI. DETALII DE CULISE

Intrebata cu cat a scazut evaziunea fiscala si la ce nivel se afla anterior, ministrul Finantelor a ridicat din umeri: “Evaziunea fiscala a scazut. Nu pot sa stiu toate cifrele pe de rost. Colectarile sunt conform planului, directia anti-frauda isi face treaba. Cand vedeti actiunile cu Politia, cu Parchetul, la baza au stat actiuni anti-frauda”. 

Inainte de aceasta discutie, Ioana Petrescu subliniase ca promisiunile facute in campania electorala sunt respectate si nu vor fi crescute taxele in 2015.  

“Am spus ca reducem CAS, nu introducem taxe si facem MTO, am avut dreptate. In tot timpul acesta, au fost doar voci care ne-au acuzat ca o sa crestem taxe. Si nu au avut dreptate”, a afirmat Ioana Petrescu.