Ministrul Fondurilor Europene: Sistemul inca are probleme, sunt functionari care nu inteleg ca trebuie sa lucreze pentru cetateni

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a explicat, in emisiunea “Income” de la Antena 3, ca ratarea tintei de absorbtie a fondurilor europene a fost cauzata de problemele din sistem, precizand ca sunt functionari care nu inteleg ca trebuie sa lucreze pentru cetateni.

In mai 2013, Eugen Teodorovici spunea ca tinteste spre o rata de absorbtie de 50% la finele lui 2013, insa procentul obtinut fiind de numai 34%.

“Am crezut cu tarie ca se poate acel 50%. Din pacate, sistemul inca are probleme. Sunt functionari care nu inteleg ca trebuie sa lucreze pentru cetateni, au inca nesimtirea de a face lucrurile asa cum nu trebuie facute. Daca am fi tras toti in aceeasi directie, cu siguranta acel 50% s-ar fi realizat”. 

“In parte, obiectivele din 2013 au fost atinse, dar sistemul este atat de vast incat este nevoie in continuare de masuri de simplificare si de rupere a unor bariere. Am spus si zilele trecute ca 2014 ar trebui sa fie ultimul an cand vorbim despre reforme in acest sistem. Ar fi penibil sa continuam si in 2015 sa vorbim despre acelasi lucru”.

“Probabil ca cei care spun ca a crescut rata datorita unor proiecte mai vechi sunt “analfabeti” in acest domeniu, pentru ca, la fel de bine, as putea sa spun si eu acelasi lucru, ca proiectele majore au fost pregatite in 2005 si 2006. Ce s-a intamplat cu ele din 2007 pana in 2011? Au stagnat. Sunt chestiuni pe care cei care nu au ce sa spuna arunca teorii”.