Ministrul Gigel Stirbu a discutat cu Maia Morgenstern despre situatia Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti

Ministrul Culturii, Gigel Stirbu, s-a intalnit, luni, cu directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, actrita Maia Morgenstern, pentru a discuta despre situatia in care se afla cladirea institutiei in urma distrugerilor provocate de viscol.

Ministrul Gigel Stirbu si-a oferit sprijinul pentru rezolvarea cat mai grabnica a situatiei neplacute de la Teatrul Evreiesc si a solicitat Inspectoratului de Stat in Constructii incheierea de urgenta a Procesului Verbal de Constatare a daunelor pentru a fi demarcate formalitatile necesare pentru reparatii.

La finalul intalnirii, Ministrul Gigel Stirbu, a declarat: ”Cladirea Teatrului Evreiesc de Stat nu se afla in administrarea Ministerului Culturii, insa este un edificiu care adaposteste o importanta institutie culturala, astfel incat nu voi ezita sa ma implic cu tot ce pot pentru solutionarea acestei probleme.”

In urma fenomenelor meteorologice care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, o portiune de aproximativ 80 de metri patrati din acoperisul Teatrului Evreiesc a fost dislocata. Acest lucru a afectat atat activitatea teatrului, cat si siguranta trecatorilor.