Ministrul Justitiei anunta cum va functiona DIICOT: Nu stiu daca este o veste buna pentru toti!

Modificarile aduse legii de functionare a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) vor viza organizarea acestei structuri dupa modelul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), inclusiv infiintarea unei politii judiciare a DIICOT, a declarat joi ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit postului de televiziune Digi 24.

“Modificarile sunt in sensul de a face din DIICOT, care e tot o structura specializata, in oglinda, ceea ce este si DNA-ul – le dam o politie judiciara, nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea, dar ei trebuie sa poata functiona exact asa cum functioneaza si DNA-ul. Am umblat un pic la competente pe anumite materii… nu vreau sa devansez, proiectul este pe site, este in consultare, ceea ce inseamna ca nu este definitivat”, a afirmat RALUCA PRUNA.

CITESTE SI:  COMISIA JURIDICA DIN SENAT A AMANAT DECIZIA IN CAZUL ORDONANTEI PRIVIND INTERCEPTARILE

Ministrul Justitiei declara, la inceputul lunii martie, la sedinta de bilant a activitatii DIICOT pe anul 2015, ca spera “ca in doua luni legea de modificare a structurii DIICOT sa fie pe masa Guvernului”.

“Este adevarat ca se lucreaza la un proiect de lege care sa faca din DIICOT ceea ce DIICOT trebuie sa fie, si anume o structura specializata in parchet, organizata in mod similar cu DNA care este a doua structura specializata din cadrul Ministerului Public. Suntem destul de inaintati cu aceasta lege, sper ca in doua luni cel mai tarziu, sa putem pune pe masa Guvernului aceasta lege”, declara RALUCA PRUNA la bilantul DIICOT PE ANUL 2015. Potrivit modificarilor din  proiectul de lege, DIICOT ar urma sa beneficieze de aceleasi resurse ca DNA.

Sursa foto: jurnalul