MINISTRUL JUSTITIEI considera ca este IRELEVANTA schimbarea directorului Administratiei Penitenciarilor

Ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, a declarat, joi, ca este irelevant daca l-ar putea schimba din functie pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Catalin Bejan, deoarece in locul acestuia ar veni tot cineva din acest sistem, cu privire la care “are indoieli foarte mari”, informeaza Agerpres.

“Stiti ca legea s-a schimbat in 2009 si s-a stabilit ca un magistrat nu este bun sa fie director la ANP si nu poate fi decat cineva care provine din acest sistem. Asa ca eu cred ca este irelevant la acest moment faptul ca-l schimb, as putea, nu pot sau nu sa-l schimb pe domnul Bejan, pentru ca va veni tot cineva din sistem cu privire la care eu am indoieli foarte mari”, a precizat Pruna, la dezbaterile ”Maladia plagiatului si anticorpii sistemului universitar” si “Cartile ‘stiintifice’ in regimul penitenciar”, organizate la GDS.

CITESTE SI: Ministrul Justitiei despre DEMISIA sefului ANP si inlocuitorul lui TIBERIU NITU

Raluca Pruna a spus ca predecesorul sau i-a dat directorului ANP calificativ excelent si ar fi irelevant daca ea i-ar da calificativul nesatisfacator sau zero.

“Eu m-am grabit sa ies in public sa spun ca il demit. Exista niste evaluari anuale si predecesorul meu, (…) la cererea mea ca sa fim in cadrul legii, rugandu-l sa-l evalueze, i-a dat calificativul exceptional, pe primele 10 luni, mie imi ramane o luna si jumatate pana la 12 luni. Eu pot sa-l evaluez dupa cum am constatat eu si dupa constiinta mea. Dar este irelevant. Eu pot sa-i dau nesatisfacator, pot sa-i dau zero, rezultatul va fi ca activitatea domnului Bejan pe tot anul va fi exceptionala. Inainte sa am aceasta evaluare, i-am cerut domnului Bejan sa-si dea demisia si mi-a zis: ‘nu, nu pot sa-mi dau demisia pentru ca nu am de ce, sunt foarte mandru de activitatea de la ANP'”, a explicat Pruna.

CITESTE SI: ORDONANTA DE URGENTA PENTRU CA PUSCARIASII – SCRIITORI SA NU FIE ELIBERATI MAI DEVREME

Ea a adaugat ca ceea ce a putut sa faca a fost sa-l roage pe premier sa trimita corpul de control la ANP si la anumite penitenciare.

“O sa sesizez, astept rezultatul corpul de control al premierului, am trimis eu insami controale la penitenciarele care sunt in topul cercetarii in lumea carcerala, astept aceste rezultate si, potrivit legii, o sa sesizez organele competente si anume Parchetele”, a spus Raluca Pruna.

 Sursa foto: hotnews