MINISTRUL JUSTITIEI: NU am infiintat nicio directie a SECURITATII! Ce spune despre noul procuror general

Ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, a declarat, luni, ca nu a reinfiintat directia a sasea a Securitatii si ca nu regreta propunerea prin care SRI va putea sa faca acte de urmarire penala. “Nu am infiintat nicio directie a Securitatii. Nu regret propunerea mea. Eu nu cred ca Romania isi permite sa combata terorismul la nivel amatoristic. Drepturi ale omului aveau si cei de pe bulevardul Voltaire, care au fost impuscati in cap”, a declarat RALUCA PRUNA la Parchetul General.

RALUCA PRUNA a spus si ca “Romania va avea in curand un procuror general bun.”  Guvernul Romaniei a dat SRI mai multe puteri decat avea inaintea celebrei decizii din 16 februarie a Curtii Constitutionale, dupa cum arata textul OUG de vineri seara – remis ziaristilor, dar inca nepublicat in Monitorul Oficial.

CITESTE SI: RALUCA PRUNA: INAINTE DE DECIZIA CCR, ABSOLUT NIMENI NU CONTROLA PROCURORUL SAU JUDECATORUL

Practic, ordonanta de urgenta aprobata vineri dupa-amiaza in CSAT si adoptata vineri seara de Guvern transforma SRI in organ special de urmarire penala cu atributii in cazurile de siguranta nationala si terorism. SRI nu a mai avut astfel de atributii in ultimii 25 de ani, ele fiind similare cu ale Securitatii inainte de 1989.

RALUCA PRUNA participa luni la prezentarea BILANTULUI PARCHETULUI GENERAL pe anul 2015

Sursa foto: realitatea