Ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, a participat la prima reuniune informala a Consiliului JAI

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a participat la reuniunea informala a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, prima organizata sub presedintia olandeza a Consiliului UE, informeaza B1TV.

”Printre prioritatile Presedintiei olandeze in aria justitie si afaceri interne se numara consolidarea anchetelor in domeniul criminalitatii informatice, promovarea drepturilor victimelor precum si crearea unui spatiu european al criminalisticii. 

CITESTE SI: Ministrul PETRE TOBA participa la CONSILIUL JAI de la AMSTERDAM

Temele sunt de interes pentru Romania care va acorda Presedintiei intregul sau sprijin politic in vederea concretizarii acestora. Ministrul roman al justitiei si-a exprimat increderea ca noua Presedintie va fi una extrem de energica, intr-un context in care cultura olandeza a pragmatismului si a eficientei este mai necesara ca oricand.”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

CITESTE SI: MAI: BOGDAN TOHANEANU A PARTICIPAT LA CONSILIUL JAI. CARE AU FOST PRICIPALELE SUBIECTE

Cei prezenti la reuniune au vorbit despre schimbul de informatii cu privire la cazierele judiciare, criminalitatea informatica in cazurile transfrontaliere, contractele digitale, armonizarea unor principii cheie in materia insolventei precum si consolidarea Spatiului European al Criminalisticii.

Sursa foto: agerpres