Ministrul Mircea Dusa a transmis un mesaj de condoleante familiei militarului cazut la datorie in Afganistan

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a transmis un mesaj de condoleante familiei plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu care si-a pierdut viata, duminica dimineata, in timpul unei misiuni de patrulare in Afganistan.

„Sunt profund indurerat de moartea plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, cazut la datorie in Afganistan. Pierderea vietii sale ne aduce aminte, inca o data, ca Afganistanul ramane cel mai complex si mai periculos loc din lume. Suntem alaturi de familia eroului Claudiu Constantin Vulpoiu, greu incercata de aceasta tragica pierdere. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Gandurile noastre se indreapta, in aceste momente si catre camarazii de arme raniti in tragicul incident, pentru a caror sanatate ne rugam”, se arata in mesaj.

Citeste si: Un militar roman a murit in Afganistan, alti cinci au fost raniti intr-un atac KAMIKAZE. UPDATE

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a murit duminica dimineata in Afganistan, dupa un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat pe autostrada Kabul-Kandahar. In urma atacului, alti cinci militari romani au fost raniti. Atacul a fost unul de tip kamikaze. Astfel, o masina in care se aflau mai multi talibani a intrat in masina in care erau militarii romani si a detonat incarcatura explozibila. Militarii se deplasau cu un transportor blindat pus la dispozitie de Armata americana.

Acesta este cel de-al 20-lea militar roman cazut la datorie in cei zece ani de cand Romania este membra a NATO.