Ministrul Muncii, ANA COSTEA, despre LEGEA SALARIZARII UNITARE: Proiectul exista, se fac calcule

Proiectul LEGIII SALARIZARII UNITARE exista si, potrivit ministrul Muncii, ANA COSTEA, in aceasta saptamana este posibil sa fie discutat cu premierul DACIAN CIOLOS, ministrul refuzand sa dea orice fel de detalii despre el pentru ca nu doreste “sa ceeze confuzii in randul oamenilor”.

“Proiectul exista, se calculeaza sa vedem care este sustenabilitatea, nu este altceva si nu-l ascundem. (…) Eu sper ca in aceasta saptamana sa discutam cu premierul, pentru ca am facut si niste calcule, am incercat sa gasim solutii prin care sa asiguram totusi posibilitatea de aplicare, deci sa decidem cu privire si la varianta care sa fie sustenabila”, a declarat, marti, ministrul Muncii, ANA COSTEA, la Parlament.

CITESTE SI: INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI SE VA DA FARA PLAFON TIMP DE 2 ANI

ANA COSTEA a refuzat sa dea orice fel de detalii din proiectul LEGII SALARIZARII UNITARE, precizand ca este unul important si nu doreste sa creeze confuzii. “Nu doresc sa majorez asteptarile sau sa creez confuzii in randul cetatenilor, de aceea nu doresc sa emit cifre, variante pana cand nu se cade de acord asupra careia din variante si care sa fie si sustenabila. (…) Nu doresc sa vin cu lucruri care sa nu aiba o acoperire, pentru ca este mult prea important acest proiect pentru ca sa pot sa ma hazardez sa vin cu cifre, dupa aceea sa vin sa spun stati ca nu”, a aratat Costea.

Referitor la procentul de 12% crestere in urmatorii 3 ani pentru salariile bugetarilor, ministrul Muncii a precizat ca nu stie de unde a iesit aceasta cifra. “Nu stiu de unde il aveti. (…) Pe timpul consultarilor s-au facut impreuna cu Finantele tot felul de calcule, deci nu acesta trebuie neaparat sa fie procentul. De aceea va spun, eu nu am sa ma hazardez sa emit niciun fel de procente, cuantumuri sau detalii pana in momentul in care nu se va sti foarte clar care este varianta pe care mergem”, a spus ministrul Muncii.

Sursa foto: jurnalul