MINISTRUL MUNCII anunta cand va fi IMPLEMENTATA Legea INDEMNIZATIILOR pentru MAME

Legea indemnizatiilor pentru mame va fi implementata in acest an, a anuntat marti ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, DRAGOS PISLARU, care a precizat, insa, ca este devreme pentru a spune exact care vor fi sursele de finantare, informeaza Agerpres.

“Lucrul acesta este asumat de catre Guvern, noi practic suntem deja in comunicare cu presedintele si am considerat, evident, ca aceasta reglementare este una pe care o urmarim pentru implementare. Este devreme acum sa va spunem exact de unde am identificat toate sursele. Asa cum stiti foarte bine este vorba de a intra in vigoare de la 1 iulie ca asa este termenul prin lege. Este de vazut daca rectificarea care de obicei are loc exact in acea perioada va permite de la 1 iulie. Mai avem si o problema tehnica legata de sistemul informatic la care lucram deja. Astazi am discutat cu colegii aceasta problema. Dar in acest moment ce va pot asigura este ca tratam foarte serios aceasta problema si ca asa cum arata lucrurile acum in acest an vom avea implementarea acestui act normativ”, a afirmat DRAGOS PISLARU.

CITESTE SI: Liberalii i-au adresat un apel premierului CIOLOS pentru a asigura finantarea indemnizatiilor pentru mame

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat luni ca a promulgat legea privind indemnizatia pentru mame.

“Chiar astazi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranta, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, adica indemnizatia pentru mame”, a spus IOHANNIS, la ceremonia de investitura a noului ministru al Muncii, DRAGOS PISLARU.

In opinia sa, legea este buna, asteptata si bine-venita.

“Va incurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) si pe dumneavoastra, domnul prim-ministru, sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica cat se poate de repede aceasta lege. Eu va rog sa nu tratati aceasta chestiune intr-un mod contabil. Este o lege proactiva, din zona politicilor demografice, care, cu siguranta, este foarte importanta pentru Romania”, a adaugat Iohannis.

CITESTE SI: IOHANNIS a promulgat legea care modifica indemnizatiile de crestere a copilului

 Premierul DACIAN CIOLOS a afirmat in 12 aprilie 2016, intr-o discutie cu jurnalistii, ca Executivul va decide in legatura cu plata indemnizatiilor majorate pentru mame in functie de identificarea resurselor financiare, existand si varianta prorogarii aplicarii legii daca nu vor fi gasiti bani.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat la finalul lunii martie proiectul de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si prin care se stabileste ca indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.

 Sursa foto: mediafax