MINISTRUL MUNCII, chemat la DIICOT pentru discutii in DOSARUL ORFELINATELOR

Ministrul Muncii, DRAGOS PISLARU, a fost, luni, la sediul central al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). El a fost chemat dupa ce a spus public ca exista orfelinate din sud-estul tarii unde sunt suspiciuni ca s-ar fi facut trafic de copii si ca ar exista o retea de prostitutie-proxenetism care ar opera in aceste centre, informeaza News.ro.

Oficialii DIICOT au precizat ca venirea ministrului la sediul institutiei a fost “o intalnire de lucru” si ca acesta nu a fost audiat. Ministrul Muncii a facut duminica referire la mai multi minori de la Berevoiesti, care au fost legati, batuti, infometati si obligati sa munceasca la taieri ilegale de lemne. El a precizat ca aceste cazuri nu sunt singulare, diferind doar forma de abuz.

CITESTE SI: MINISTRUL MUNCII: EXISTA SUSPICIUNI DE TRAFIC CU COPII SI PROSTITUTIE IN ORFELINATE

“Din pacate, am inca niste cazuri in zona de sud-est a tarii unde exista suspiciuni de trafic cu persoane si prostitutie legat de institutiile care gazduiesc copiii in numele statului, in acea parte. Informatiile exista. E vorba despre institutii ale statului in care exista suspiciunea ca a fost trafic de copii”, a spus, duminica, ministrul Dragos Pislaru, la postul de televiziune Digi 24.

Cu privire la copiii care ar fi fost supusi traficului de persoane in scopul prostitutiei, Pislaru a spus ca au fost deschise anchete in baza informatiilor venite de la “institutiile de profil”.

Sursa foto: realitatea