Ministrul Muncii: Exista suspiciuni de TRAFIC cu COPII si PROSTITUTIE in ORFELINATE

Ministrul Muncii Dragos Pislaru sustine ca, la unele orfelinate din sud-estul tarii, exista suspiciuni ca s-ar fi facut trafic de copii. Totodata, spune ministrul, ar exista o retea de prostitutie-proxenetism care ar opera in aceste institutii de ocrotirea copiilor.

“Din pacate am inca niste cazuri in zona de sud-est a tarii un de exista suspiciuni de trafic cu persoane si prostitutie legat de institutiile care gazduiesc copiii in numele statului, in acea parte. Informatiile exista. E vorba despre institutii ale statului in care exista suspiciunea ca a fost trafic de copii”, a dezvaluit ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Dragos Pislaru, invitat la postul de televiziune Digi 24, noteaza News.ro.

El a precizat ca au fost deschise anchete in baza informatiilor venite de la “institutiile de profil”. Pislaru a facut declaratiile in contextul unei discutii despre ancheta legata de oamenii folositi drept sclavi, tinuti in lanturi, de la Berevoiesti aratand ca nu sunt cazuri singulare, diferind doar forma de abuz.

CITESTE SIIN ROMANIA SUNT PESTE 80.000 DE VICTIME ALE SCLAVIEI MODERNE – RAPORT

“La tipul acesta de abuz nu stiu daca nu sunt si altele. Dar, in general, tipul acesta de structura, in care se pot vedea niste situatii de captura a unor oameni intr-un sistem local inchistat eu cred ca exista si in alte zone”, a mai spus Pislaru.

Zeci de persoane au fost arestate preventiv in dosarul de trafic de persoane deschis in urma perchezitiilor de miercuri. Acestea sunt acuzate ca tineau ca sclavi oameni, intre care si copii, ii legau cu lanturi, ii bateau si ii puneau la munca fortata.

Victimele erau tinute intr-o continua stare de teroare. Exploatatorii le bateau, le amenintau, le tineau fara hrana si le supuneau unor tratamente umilitoare. Cinci persoane, intre care doi copii, exploatate de catre membrii gruparilor din Berevoesti, judetul Arges, au fost gasite de politisti legate cu lanturi.

Sursa foto: jurnalul