Ministrul Muncii urmeaza sa prezinte marti proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor

PROIECTUL de ORDONANTA privind SALARIZAREA BUGETARILOR urmeaza sa fie prezentat, marti, de ministrul Muncii, DRAGOS PASLARU, dupa o ultima runda de discutii cu sindicatele. Intalnirea, programata initial luni, a fost amanata pentru marti la ora 17.00, informeaza Mediafax. 

De la ora 19:00, ministrul Muncii ar urma sa sustina o conferinta de presa in care sa prezinte proiectul ordonantei de urgenta care trebuie aprobat apoi in Guvern.Termenul limita pentru punerea in dezbatere publica a acestui proiect a fost 15 mai. Documentul ar trebui aprobat pe data de 1 iunie.

Premierul Dacian Ciolos a discutat luni cu ministrul Muncii DRAGOS PASLARU si cu ministrul de Finante Anca Dragu despre proiectul ordonantei de urgenta privind SALARIZAREA PERSONALULUI BUGETAR. “Sunt trei variante luate in discutie si s-a discutat care va fi forma aleasa de premier si ministri de resort pentru proiectul de ordonanta de urgenta.

Decizia va fi prezentata luni dupa-amiaza partenerilor sociali, iar marti va fi prezentata in mod public”, au declarat surse oficiale citate de Mediafax. Noua abordare se va concentra pe salariile de baza, nu pe sporuri si indemnizatii, anunta ministrul Muncii, DRAGOS PASLARU, la finalul lunii aprilie. Discutiile controversate privind salarizarea personalului bugetar au dus acum o luna la demisia ministrului Muncii de atunci Ana Costea.

 
Sursa foto: jurnalul