Ministrul Nicolae Moga a demisionat din fruntea Ministerului Afacerilor Interne! Reacții

Nicolae Moga a demisionat, marți, de la șefia MAI. La numai câteva zile după ce a fost numit șef al Ministerului de Interne, Moga a decis să demisioneze de la șefia MAI. Acesta a explicat că decizia sa vine ca un gest de onoare pentru a păstra prestigiul instituției care se face vinovată de grave erori în cazul crimelor de la Caracal.

Update 3: Cristian Tudor Popescu a oferit o reacție fulger la demisia ministrului de Interne. Jurnalistul îl acuză pe Nicolae Moga că a dat bir cu fugiții:

„Întrebarea nu e de ce a plecă ci de  ce a mai fost numit. Ar fi trebuit sa ramână ăa țină piept situației. Este un bir cu fugitii care mai pune încă o bomboană pe coliva statului roman. Accepti sa fii pus în aceasta funcție după care dai bir cu fugiții, este genul de ins numit politic într-o functțe extreme de grea. Este o funcție în care nu poti rămâne mult daca ești impostor.” a declarat Cristian Tudor Popescu în direct la Digi24.

Update 2: Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, s-a dus la Ministerul de Interne pentru a vorbi cu ministrul Nicoale Moga despre ancheta în cazul crimelor de la Caracal. Ajuns la Minister, Cumpănașu a reușit să vorbească cu Moga, acesta i-a promis că va duce toate detaliile în CSAT, iar apoi a ieșit în conferință de presă și a demisionat. Cumpănașu susține că în discuția anterioară nu i-a spus că va demisiona din funcție.

”Acum 20 de minute am vorbit cu individul ăsta, am vorbit cu el să văd ce au mai făcut în anchetă. Nu mai am cuvinte. Acest om nu mi-a spus că își dă demisia. A spus că vine acum la MAI să preia solicitarile pentru a le duce în CSAT. Încerc să mă calmez! (…) Nu mi-a spus absolut nimic.”, a spus Alexandru Cumpănașu.

Update: Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat din funcție la doar 6 zile de la preluarea mandatului. Este cel mai scurt mandat la unui ministru de Interne, recordul precedent fiind deținut de Liviu Dragnea.

Nicolae Moga a depus jurământul ca ministru de Interne în 24 iulie. La acel moment el a facut declaraţii controversate legate de evenimentele din 10 august 2018 şi de modul în care jandarmii ar trebui să reacţioneze.

Liviu Dragnea a avut un mandat de 12 zile în fruntea Ministerului de Interne. El a demisionat în februarie 2009, ulterior acuzând faptul că anumiți lideri din PSD au încercat să impună capi mafioți în funcții de secretar de stat, iar el nu a putut accepta așa ceva.

Știre inițială

 „În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamne premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Sursa foto: gandul