Ministrul Ramona Manescu a reusit sa creasca rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile cu peste 28,%

Rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programul Operational Sectorial „Transport”, aferenta exercitiului financiar 2007-2013, a crescut cu 28.6 procente, de la 16% la 20,7%, de la preluarea mandatul de ministru al Transporturilor de catre Ramona Manescu.

Mai mult, in acest interval de doua luni si jumatate, au fost atrase 208 milioane de euro, fata de numai 295 milioane de euro, cat au fost atrase in total in 5 ani, intre 2007 si 2012. 

Evolutia foarte buna a absorbtiei din acest an se datoreaza in principal masurilor de management luate la nivelul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” din cadrul Ministerului Transporturilor, printre care se numara si emiterea a 14 instructiuni procedurale pentru intarirea managementului de proiect si a managementului financiar la beneficiarii programului. 

“Deblocarea proiectelor cu finantare europeana si cresterea absorbtiei constituie unul dintre obiectivele mele ca ministru al Transporturilor. Avem in lucru proiecte foarte mari care pot face diferenta. Faptul ca in doar doua luni rata absorbtiei a crescut cu 28.6 % este o dovada a faptului ca se poate face treaba, daca exista vointa si interes”, a declarat Ramona Manescu, ministrul Transporturilor. 

De precizat ca termenul limita pana la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programul Operational Sectorial „Transport” 2007-2013 este 31 decembrie 2015.