Ministrul Ramona Manescu a discutat cu ambasadorul Japoniei despre proiectul Magistralei M6 de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, l-a primit luni, la sediul ministerului, pe excelenta za Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei la Bucuresti. Subiectul central al discutiei l-a reprezentat proiectul Magistralei M6 de metrou, Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda, demarat in 1999 si care, incepand cu 2010 beneficiaza de un sprijin important din partea guvernului Japoniei prin imprumutul acordat României in valoare de 41,8 miliarde yeni.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu a precizat ca sustine constructia Magistralei M6 si chiar posibilitatea dezvoltarii unor statii multimodale de tren si metrou pentru cele doua extreme ale Magistralei, la Gara de Nord si la Aeroportul Henri Coanda.

“Ne dorim sa continue proiectul de constructie a Magistralei 6 de metrou. Vom discuta in cadrul Guvernului pentru a identifica solutii de finantare care sa sustina proiectul alaturi de imprumutul de la partenerii niponi”, a declarat Ramona Manescu, in cadrul intalnirii avute cu ambasadorul Japoniei la Bucuresti.

Ambasadorul Japoniei la Bucuresti a mentionat ca, in perioada urmatoare, Guvernul Japoniei asteapta o scrisoare din partea Guvernului României cu privire la solutiile avute in vedere pentru continuarea proiectului. Ulterior, Guvernul Japoniei vizeaza demararea unor discutii pe tema solutiilor alternative de finantare.