Ministrul Ramona Manescu a fost la Galati, unde a pus la punct comandamentul de iarna si a discutat despre strategia Dunarii

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, s-a aflat joi intr-o vizita de lucru in Judetul Galati, unde a purtat discutii cu autoritatile locale privind comandamentul de iarna, pregatirea utilajelor si a echipamentelor pentru evitarea situatiilor neplacute in caz de ninsoare.

In cadrul intalnirii, ministrul s-a asigurat ca autoritatile locale vor colabora cu reprezentantii companiilor de cai ferate si cu oficialii din port pentru a interveni operativ in caz de nevoie.

Pe agenda de lucru a vizitei in judetul Galati s-a aflat si participarea la conferinta “Dunarea, perspective de dezvoltare”. In cadrul acesteia s-a discutat despre pregatirea unor proiecte pentru viitoarea perioada de finantare cu fonduri europene, precum si despre analiza activitatii administratiilor portuare si stabilirea unui procent minim din venituri pentru intretinerea infrastructurii navale. in acest context s-a dezbatut si necesitatea unui dialog cu partea bulgara referitor la intretinerea si imbunatatirea sectorului navigabil.

“Proiectul care se refera la imbunatatirea navigabilitatii pe Dunare este prioritar pentru ministerul Transporturilor. imi doresc sa putem folosi Dunarea la capacitatea sa reala si sa dezvoltam centre intermodale in fiecare port de a lungul Dunarii. Sa fie create legaturi cu transportul rutier si cel feroviar, si astfel sa putem dezvolta nu doar transportul pe Dunare, dar sa putem dezvolta fiecare oras in parte si fiecare port in parte. Sa cream locuri de munca, sa putem dezvolta economic aceste centre in asa fel incat si coridorul sapte de transport, coridorul Rin-Dunare, sa devina competitiv. Este o prioritate si pentru mine personal, pentru ca am fost implicata in strategia Dunarii inca de la inceput, cand eram in Parlamentul European si cred ca acum avem sansa sa transformam totul in realitate”, a declarat Ramona Manescu.

Totodata, ministrul Transporturilor a subliniat rolul strategic pe care judetul Galati il joaca  nu numai la nivel national, dar si ca parte a viziunii europene a transporturilor. La conferinta au participat si autoritatile locale, reprezentanti ai administratiei portuare, dar si armatori si operatori din portul Galati.