Ministrul Ramona Manescu a sesizat Ministerul Finantelor cu privire la unele nereguli gasite la societatile feroviare de stat

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a constatat o serie de nereguli la societatile feroviare de stat, in urma unei analize efectuate asupra respectarii prevederilor legale cu privire la guvernanta corporatista.

Potrivit unui comunicat transmis la redactie, conducerile acestor companii nu respecta cerintele formulate in OUG 109 din 2011 privind guvernanta corporatista a intreprinderilor publice, respectiv articolul 39 alin. 2 ce obliga la publicarea pe site-ul companiei a politicii si a criteriilor de remunerare a administratorilor si directorilor.

Astfel, managerii incalca si articolul 51, ce impune publicarea hotararilor adunarilor generale ale actionarilor, a situatiilor financiare anuale, a raportarilor contabile semestriale, a raportului de audit anual precum si a CV-urilor membrilor consiliului de administratie si ale directorilor.

Potrivit legii, in acest caz a fost trimisa o sesizare catre Ministerul Finantelor Publice, care este abilitat sa constate contraventiile, conform articolului 59 ale aceleiasi ordonante si sa aplice sanctiunile care se impun.