Ministrul Ramona Manescu a vizitat metroul din Drumul Taberei. VIDEO. Freza Varvara a ajuns deja in statia de metrou Orizont

Ministrul Transporturilor Ramona Manescu s-a aflat, vineri, pe santierul Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, acolo unde fresa uriasa “Varvara”, echipamentul de sapat tuneluri, a ajuns in statia Orizont cu aproape doua saptamani mai devreme decat era prevazut.

“Varvara” a ajuns in statia de metrou Orizont cu 12 zile mai repede decat se anuntase initial, termen la care se luase in calcul si eventualele intarzieri generate de problemele care ar fi putut aparea pe traseu.

Prima statie de pe Magistrala 5 de metrou a fost sapata intr-un timp record datorita echipajelor performante de sapat. Recordul de viteza stabilit de freza „Varvara” este de 19 inele pe zi, adica un avans de peste 28 de metri. 

Ministrul Ramona Manescu a declarat ca lucrarile la metroul din Drumul Taberei vor fi in continuare supervizate cu atentie, astfel incat locuitorii din sector sa se bucure cat mai repede de traficul la metrou, dar si de cel la suprafata.

“Finantarea este asigurata, iar acum nu mai ramane decat sa continue lucrul, sa mentina ritmul. Ne bucuram ca au reusit sa ajunga la prima statie mult mai repede, speram sa o tina in ritmul asta. Vom urmari lucrarile in asa fel incat locuitorii din acest sector si din acest cartier, in special, sa se poata bucura de traficul si la suprafata si la metrou”, a precizat ministrul Transporturilor Ramona Manescu.

Sapaturile la primul tunel de metrou de pe Magistrala 5, tronsonul Raul Doamnei – Eroilor, a inceput in 25 septembrie. Atunci a fost pus in functiune primul TBM, botezat Varvara. Constructorii spun ca in doi ani ar urma sa fie finalizate sapaturile, iar noua magistrala de metrou ar urma sa fie functionala in a doua parte a anului 2016.

Lucrarile la Magistrala 5 vor fi finalizate in cel de-al doilea semestru din 2016. 

Foto-Video: Mondo News