Ministrul ROBERT CAZANCIUC a vorbit despre LEGEA AMNISTIEI

Procedura de selectie pentru sefia DIICOT va incepe saptamana viitoare

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a vorbit, duminica, despre sistemul judiciar din Romania, spunand ca doar cineva de rea-credinta poate pune la indoiala independenta Justitiei.

“Numai cineva de rea-credinta se mai poate indoi de independenta Justitiei”, a mentionat Cazanciuc, la TVR 1, motivand ca tara noastra dispune de toate garantiile legale pentru a asigura acest lucru.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: Urmatoarea vizita de evaluare pe MCV va avea loc in DECEMBRIE 

Ministrul a spus ca nu intentioneaza sa promoveze legea Amnistiei, dar a subliniat faptul ca aceasta masura este prevazuta de Constitutie. Totodata, el a cerut moderatie pe scena poilica in dezbaterea acestei probleme.

Cazanciuc a invitat la moderatie si in cazul discutiilor din spatiul public de pe marginea dosarelor penale. “Orice discutie poate fi facuta intr-o tara libera, dar cu moderatie”, a precizat ministrul Justitiei.

Robert Cazanciuc a mentionat ca nevoia de resurse materiale este foarte mare in domeniul justitiei, adaugand ca “progresul este evident, in ultima vreme”, in acest sens.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: NU AM FOST CONTACTAT nici de Sova, nici de Hrebenciuc pentru elaborarea unui proiect legislativ 

De asemenea, demnitarul a mentionat ca intentioneaza sa degreveze instantele de judecata de anumite proceduri dificile, unul dintre cele mai importante obiective din viitorul apropiat fiind extinderea proiectului de introducere a dosarelor electronice. 

Sursa foto: adevarul.ro