Ministrul roman de Externe condamna executarea prin decapitare a britanicului David Haines

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, isi exprima indignarea si condamna in cei mai fermi termeni executarea prin decapitare a cetateanului britanic David Haines de catre gruparea terorista autointitulata „Statul Islamic”.

“Sunt socat si revoltat de acest nou act de cruzime, comis de aceasta grupare terorista. Este revoltator si inexplicabil cum un cetatean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat in Siria pentru a ii ajuta pe semeni aflati in suferinta, a ajuns sa fie victima unor manifestari radical-extermiste care nu pot fi tolerate si care se revendica de la o asa-zisa ideologie cu accente clar irationale. Condamnam categoric astfel de acte barbare lipsite de orice justificare. Cei care le comit trebuie sa raspunda in fata legii”, afirma ministrul roman de Externe, intr-o declaratie remisa duminica pentru Mediafax.

”Toata compasiunea noastra se indreapta, in aceste momente tragice, catre familia lui David Haines si catre poporul britanic”, adauga Titus Corlatean.

SI a revendicat sambata decapitarea lui David Haines, in varsta de 44 de ani, un lucrator umanitar, intr-un mesaj video cu asasinarea acestuia, a anuntat centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

Citeste si: VOLUNTARUL DAVID HAINES A FOST DECAPITAT IN FATA CAMEREI DE FILMAT. INREGISTRAREA A FOST FACUTA PUBLICA

Este vorba despre a treia executie de acest tip in decurs de o luna, dupa decapitarile jurnalistilor americani, luati ostatici tot in Siria, James Foley si Steven Sotloff.

In aceasta inregistrare video de doua minute si 27 de secunde, intitulata “Un mesaj catre aliatii Americii”, gruparea jihadista reproseaza Marii Britanii ca s-a alaturat coalitiei Statelor Unite, care efectueaza atacuri aeriene impotriva unor pozitii controlate de catre Statul Islamic in Irak.