Ministrul roman de Externe: Discutiile cu omologul UNGAR – deosebit de bune si orientate spre actiune

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a declarat, vineri, ca a avut “discutii deosebit de bune si orientate spre actiune” cu omologul sau ungar, Peter Szijjarto, apreciind ca relatiile dintre cele doua state trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera de real parteneriat.

“Ma bucur foarte mult de vizita colegului si prietenului Peter Szijjarto la Bucuresti, cu care am avut azi discutii deosebit de bune si orientate spre actiune. Am discutat despre relatiile bilaterale, care se desfasoara in contextul in care Romania si Ungaria sunt parteneri strategici, membri ai UE si NATO. Am cazut de acord ca exista perspective realmente deosebite pentru consolidarea in continuare a cooperarii bilaterale, dar si in interiorul structurilor la care m-am referit. Relatiile noastre trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera de real parteneriat”, a spus Comanescu, intr-o conferinta de presa comuna cu Szijjarto.

CITESTE SI: PESTE JUMATATE DINTRE CETATENII UNGARIEI CONSIDERA CA RELATIILE CU ROMANIA TREBUIE IMBUNATATITE – SONDAJ

Seful diplomatiei romane a afirmat ca exista deja o cooperare economica deosebita intre cele doua state, amintind ca Ungaria este al treilea partener comercial al Romaniei.

“In cadrul discutiilor am identificat noi modalitati de a incuraja dezvoltarea cooperarii economice. Avem o cooperare foarte buna si in alte sectoare mai specifice — energie, infrastructura, interconectarea sistemelor energetice. Am abordat si alte domenii ale cooperarii noastre, fie ca e vorba de cultura, de educatie. Amandoi impartasim puternic aceeasi abordare ca existenta in Romania a unei minoritati maghiare si in Ungaria a unei minoritati romanesti reprezinta o valoare deosebita, iar rolul acestor comunitati de punte in dezvoltarea in continuare a cooperarii dintre tarile noastre este extrem de important”, a aratat Lazar Comanescu.

Sursa foto: financiarul