Ministrul rus al Apararii le-a cerut liderilor din Crimeea sa-l elibereze pe seful marinei ucrainene

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, le-a cerut miercuri seara liderilor din Crimeea sa-l elibereze pe seful marinei ucrainene, capturat mai devreme de militanti prorusi, anunta agentia Interfax, citata de AFP.

Serghei Soigu (foto) a “solicitat conducerii Republicii Crimeei sa-l elibereze pe comandantul sef al Fortelor Navale ale Ucrainei, contraamiralul Serghii Gaiduk, si sa nu impiedice retragerea acestuia in Ucraina”, a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat.

Eliberarea ofiterului ucrainean a fost ceruta si de autoritatile de la Kiev, care au dat regimului autoproclamat din Crimeea un “ultimatum de trei ore pentru eliberarea tuturor ostaticilor”.

Citeste si: ULTIMATUM dat de UCRAINA: Il eliberati in trei ore sau luam masuri 

Aproximativ 200 de militanti prorusi au ocupat miercuri dimineata sediul marinei ucrainene din Sevastopol, in Crimeea, fara sa se traga insa vreun foc de arma, a declarat un purtator de cuvant al marinei ucrainene, Serghii Bogdanov.

Dupa operatiunea militantilor prorusi, insotiti de reprezentanti ai fortelor ruse, militarii ucraineni au inceput sa paraseasca Comandamentul Fortelor Navale, insa contraamiralul Serghii Gaiduk a fost capturat.

Sursa foto: theguardian.com