MINISTRUL SANATATII a anuntat CONTROALE INCRUCISATE in toate SPITALELE din TARA

Controale incrucisate vor fi derulate incepand cu 10 martie in toate spitalele din tara, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, PATRICIU ACHIMAS CADARIU. Potrivit acestuia, controalele ar urma sa fie facute de specialisti din doua judete in al treilea judet. “Pregatim cu mare atentie aceste controale incrucisate, compartimentele de control, integritate sunt alaturi de noi”, a spus ministrul.

PATRICIU ACHIMAS CADARIU a afirmat ca se gandeste la instituirea unor registre in care sa se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti.

CITESTE SI: PSD, MOTIUNE SIMPLA IMPOTRIVA MINISTRULUI SANATATII: “GUVERNUL TEHNOCRAT ESTE PUTERNIC VIRUSAT! SI FRUSTRAT! SI NEVACCINAT!”

“Ne gandim la instituirea unor registre (…). Spitalele sa aiba registre in care sa marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situatii neobisnuite, precum si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti, astfel incat directorii de DSP sa mearga proactivi saptamanal si sa poata verifica ei insisi aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gandim acest mod de a merge catre pacientii nostri prin intermediul mecanismelor de inspectie si control pe care le avem”, a precizat PATRICIU ACHIMAS CADARIU.

Sursa foto: realitatea