Ministrul Sănătății a făcut anunțul zilei! Ce se întâmplă din data de 15 iulie

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, marți, că se impune prelungirea stării de alertă din 16 iulie. Tătaru a explicat că „nu este un moment politic, este un moment medical, un moment în care trebuie să gestionăm viața pacienților și a personalului medical”.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Avem și o evaluare făcută cu care vom merge ca și propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban și la președinte”, a mai spus ministrul.

Nelu Tătaru a precizat că pacienții internați – fie că acest lucru s-a întâmplat printr-un act administrativ sau nu – pot contesta decizia de internare la judecătorie. În același timp, ministrul Sănătății a atras atenția că nu va urma o nouă etapă de relaxare, însă nu vor mai fi impuse nici restricții.

Reamintim că Nelu Tătaru a declarat încă de luni seară că prelungirea stării de alertă, în contextul înmulțirii accelerate a noilor cazuri de coronavirus din ultimele zile, este inevitabilă. “În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Tătaru la postul B1 TV.

Sursa foto: realitatea