Ministrul Sanatatii anunta REDESCHIDEREA spitalului din Sacele

Ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a anuntat vineri ca ministerul pe care il coordoneaza este pregatit cu documentele si cu banii pentru redeschiderea Spitalului Orasenesc Sacele, inchis la 1 aprilie 2011.

“Am vrut sa ma conving eu, personal, de situatia lucrurilor de aici. Ce am vazut cred ca este practic o marturie a crimelor facute de PDL. Dupa ce timp de patru ani s-au investit sume in renovarea si dotarea acestui spital, in 2011 s-a luat decizia de a-l inchide, un lucru total gresit. Suntem pregatiti pentru a introduce spitalul in contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru un numar de 55 de paturi”, a declarat Nicolae Banicioiu, la Sacele.

Citeste si: MS A LANSAT SISTEMUL NATIONAL INTEGRAT AL MARILOR URGENTE, DESTINAT PACIENTULUI CRITIC

El a adaugat ca si autoritatile locale si judetene ar trebui sa faca eforturi mai serioase pentru ca spitalul sa fie redeschis mai repede. Nu a precizat o data exacta a redeschiderii spitalului, dar a spus ca spitalul se va deschide cat mai repede posibil.

Primarul municipiului Sacele, Radu Nistor, a afirmat ca este nevoie pentru redeschiderea spitalului de 400.000-500.000 de lei, bani necesari pentru dezinfectii, zugraveli si verificarea aparaturii. De asemenea, el a sustinut ca ar fi necesara suma de 200.000 de lei pe luna din bugetul local pentru plata utilitatilor, dar a precizat ca, asa cum s-a reusit inainte de inchidere asigurarea acestor sume de bani, asa se va proceda si dupa redeschiderea spitalului.

Citeste si: UN NOU PROGRAM PENTRU BOLNAVII DE LEUCEMIE ACUTA

Municipiul Sacele are peste 38.000 de locuitori.

Ministrul Sanatatii viziteaza vineri spitalele din Sacele si Codlea, Spitalul de Copii, Spitalul de Neurologie si Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Brasov.