Ministrul Sanatatii, control fulger la Institutul Fundeni, “C.C. Iliescu” si Institutul Oncologic Bucuresti

MINISTRUL SANATATII Nicolae Baniciou efectueaza, duminica, un CONTROL la Institutul Clinic FUNDENI, Institutul “C.C. ILIESCU” Institutul ONCOLOGIC Bucuresti. Potrivit MINISTERULUI SANATATII (MS) incepand de luni, 77 de SPITALE din tara vor fi CONTROLATE timp de o luna.

CONTROLUL va viza respectarea criteriilor de internare, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli, intocmirea, respectarea si raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru.

Citeste si: NICOLAE BANICIOIU: DACA SE CONFIRMA SUSPICIUNILE DE LA SPITALUL DE ARSI VOI LUA MASURI. NU TOLERAM CULPA MEDICALA

“Acest CONTROL va verifica in special sectiile de chirurgie ale SPITALELOR urmand sa fie extins si la alte sectii”, sustine MS.

Duminica, MINISTRUL a stat de vorba cu PACIENTII, i-a intrebat daca sunt tratati cum trebuie si daca primesc medicamentatia corespunzatoare. De asemenea, oficialul a avut intrevederi si cu MEDICII, intrebandu-i daca cele necesare pentru a-si desfasura activitatea, dar si cu managerii SPITALELOR. Pe acestia din urma i-a intrebat ce planuri au pentru dezvoltarea unitatilor sanitare.

Citeste si: SINDICALISTII DIN SANATATE CER CRESTEREA SALARIILOR CU 50 LA SUTA

CONTROALELE vin ca urmare a situatiei de la SPITALUL DE ARSI din Bucuresti, unde trei medici au fost arestati in legatura cu fapte de coruptie privind efectuarea de operatii estetice ilegale.

Sursa foto: ghidcabinet.ro